Haakankers

Het samenstellen van een haakankerset is niet langer een tijdrovende en foutgevoelige bezigheid. Door volledig geassembleerde haakankersets van PBT Fasteners te bestellen zorgen wij dat op het  gewenste tijdstip de ankersets kant-en-klaar op de bouwlocatie zijn. Een complete haakankerset - die volledig geassembleerd wordt geleverd - bestaat uit:

  • Een op maat gemaakt ankerplaatje. Het plaatje is voorzien van een gegraveerde, permanente markering die overeenkomt met de constructietekening
  • Het benodigd aantal haakankers in de juiste maat en uitvoering
  • Moeren op de haakankers aan de onderzijde van het ankerplaatje
  • Haakankerdoppen met schroefdraad op de haakankers aan de bovenzijde van het ankerplaatje ter bescherming van het draad
  • Los meegeleverd: moeren en eventueel ringen waarmee uiteindelijk de kolom vast gezet wordt

      

Alles aan de haakankerset is er op gericht om u zo efficiënt mogelijk te laten werken. Zo hebben de haakankerdoppen per maat een eigen kleur zodat meteen duidelijk is om welk formaat het gaat. Deze doppen beschermen de schroefdraad optimaal tegen betonspetters. Het meegeleverde bevestigingsmateriaal past dan ook gegarandeerd. Naast een markering is elk ankerplaatje voorzien van spijkergaatjes, een centreer gat en hartlijnen waardoor het plaatje eenvoudig kan worden uitgelijnd in de bekisting. Het exact positioneren van de individuele haakankers gaat daarbij eenvoudig en zonder gereedschap omdat de haakankerdoppen met de hand los en vast gedraaid kunnen worden.

Ook na het storten van het beton blijft u efficiënt werken: haakankerdoppen eraf, plaatje verwijderen en u kunt de kolom plaatsen. Doordat de onderlinge afstanden van de haakankers exact volgens tekening zijn, schuift de voetplaat makkelijk over de haakankers, vervolgens kan de kolom met de meegeleverde, passende moeren op de schone schroefdraad vastgezet worden.

PBT Fasteners kan in de haakankersets vijftig verschillende soorten haakankers leveren. Vier diktematen te weten: M12/M16/M20/M24 met diverse lengtematen in drie mogelijke uitvoeringen (blank, thermisch en electrolytisch verzinkt). Mocht u andere afmetingen nodig hebben neem dan even contact met ons op over de mogelijkheden.

Overtuig u zelf van een compleet en kant en klaar systeem.